Redirecționează 2% din impozitul pe venit

Alegeţi să redirecţionaţi 2% din impozitul pe venit aferent anului 2014 către Asociaţia Împreună Pentru Şansa TA. Decizia dumneavoastră va schimba viaţa copiilor nevoiaşi.

IMPREUNA PENTRU SANSA TA_PENTRU CA NE PASA

  • Asociaţia Împreună Pentru Şansa TA desfăşoară până pe 25 mai 2015 campania de redirecţionare a 2% din impozitul pe venit (corespunzător anului fiscal 2014) pentru colectarea de fonduri necesare continuării acţiunilor noastre.
  • Conform prevederii 2% din Codul Fiscal (art.57 si 84 din Legea nr.571/2003 privind Codul fiscal) putem decide cum sã fie cheltuiţi 2% din impozitul pe venit (net anual impozabil). Aceastã sumă nu e o donaţie, nici o sponsorizare.

O data pe an, putem direcţiona 2% din impozitul pe venit (pe care l-am plătit deja!)

Este un drept şi o opţiune prin care ne putem exprima  dorinţa de a-i ajuta pe alţii.

Putem decide ce se întamplă cu impozitele noastre!

Pot părea sume mici, dar potenţialul lor poate fi semnificativ.

Putem direcţiona procentul de 2% pentru a ajuta !

  1. Dacă sunteţi salariat:

Completaţi  Formularul 230 (Declaraţia de venit global: ” Cerere privind destinaţia sumei reprezentând până la 2 % din impozitul anual ”), în 2 exemplare,  cu datele dumneavoastră de identificare şi datele noastre.

Pentru a va uşura completarea Declaraţiei, am completat datele de identificare fiscală ale Asociaţiei Împreună Pentru Şansa TA. Trebuie doar sa completaţi cu datele dumneavoastră. Dataţi şi semnaţi.

  1. Dacă sunteţi persoană fizică autorizată sau in 2014 aţi avut venituri din alte surse decât cele salariale (drepturi de autor, chirii, venituri din comisioane etc):

Completaţi Formularul 200 ( Declaraţie specială privind veniturile realizate in anul 2014), în  2 exemplare, la toate capitolele aferente tipului de venit obţinut, inclusiv capitolul III,  formular pe care oricum aveţi obligatia de a-l depune la Administraţia Financiară.

  1. Nu vă faceţi probleme dacă nu cunoaşteţi suma corespunzatoare a 2% din impozit. Va fi calculată de către organele fiscale.
  1. Termenul limită de depunere este 25 mai 2015.

Precizări:

1) Această sumă nu reprezintă o sponsorizare sau donaţie privată şi nu te costă nimic. În cazul în care nu redirecţionezi aceşti 2%, banii rămân statului.

2) Adresele Administraţiilor respective se pot verifica pe site-ul ANAF.

3) Dacă doreşti să sprijini şi mai mult cauza noastră, poţi să strângi formulare de la colegii de serviciu, prieteni, familie etc. şi să ne anunţi la Tel. 0756 860 241. Un voluntar al Asociaţiei Împreună Pentru Şansa TA  va veni la sediul tău  să ridice formularele şi, ulterior, le vom trimite noi către administraţiile financiare aferente.

4) Sumele individuale nu sunt mari, însă cumulate pot însemna foarte mult pentru copii nevoiaşi.

Putem asigura acestor bani o destinaţie nobilă !

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s