FETELE CARE VÂND ZIARE. CASA LOR ESTE UN CANTON VECHI AL CFR

IMG_00361-600x400Nu e ușor să crești trei fete. Iar dacă ești bărbat, părăsit de soție, e și mai greu. Este o realitate pe care o trăiește Ion Manea (nea Nicu), bărbatul care vinde ziare, în Câmpina. De cele mai multe ori are și fetele cu el, pe care noi le vedem vesele și jucăușe. Și chiar așa sunt, chiar dacă trăiesc în niște condiții greu de închipuit pentru majoritatea dintre noi.

IMG_00361-600x400Vesele le-am găsit și astăzi, când le-am vizitat la căsuța lor de la intrarea în Florești. Un fost canton, ocupat fără acte de tatăl lor, care a lucrat la CFR. Aici locuiesc cei patru, într-o cameră și o bucătărie mică, fără baie, apă curentă sau curent electric. Cu calea ferată și șoseaua alături. Sâmbăta și duminica vin la un unchi din Câmpina, care stă în ”casa albastră”, unde se uită la televizor.

Ion Manea are buletin pe o adresă din Câmpina (str. Năsăud, nr.2) unde a stat acum mulți ani, dar are viză de flotant în Florești. De aici și încurcăturile. Pentru ajutor social este trimis de la primărie la primărie. Se bazează pe alocațiile fetelor, de 10, 9 și 7 ani, care merg la școală în Florești, și comisionul luat din vânzarea ziarelor. Mai primește lucruri, de dragul fetițelor, de la oameni din sat, dar și din Câmpina. Astăzi, Dan Ștefănescu i-a dus o sobă, oferită de o familie din Câmpina, iar două doamne le-au dus mâncare și haine. Mâncare i-au dat și înainte de Revelion și au găsit-o acum stricată. Au frigider, chiar și televizor, dar nu pot funcționa fără curent. Fetele au fost rugate să-i scrie iepurașului ce își doresc, iar ele au cerut păpuși și să se joace cu surorile lor. Oricât de rece și întunecată e căsuța, aceasta prinde viață de la râsetele fetelor.

IMG_0032-e1421595637465

IMG_0032-e1421595637465

Dacă îl întrebi pe tată, acesta și-ar dori o locuință socială sau bani ca s-o cumpere pe cea în care stă, ca să-și poată trage curent și apă. Nu a putut să-și ia un serviciu stabil, deoarece a crescut-o pe fata cea mică, părăsită de mamă la șase săptămâni. Știe că oamenii îi cumpără ziare tocmai de dragul fetelor, îi dau și bani în plus, chiar.

IMG_0032-e1421595637465

Nu ai cum să pleci trist de la această familie. Tatăl le iubește și are grijă de ele. Le gătește, le spală, le îmbracă și le trimite la școală. Fetele – Delia, Flori și Grațiela – sunt nedespărțite. Noi am vrut doar să le știți povestea și poate să le priviți altfel când veți trece mâine pe lângă ele, în piață, știind cum trăiesc, dar totuși cu zâmbetul pe față. Tatăl poate fi găsit la nr. de telefon 0731.921.951 (nu mereu, când apucă să-l bage la încărcat pe undeva).

IMG_0032-e1421595637465

 

Sursa: www.phalert.ro

Acest articol a fost publicat în Fără categorie. Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s